00:00

KS Bandy

Referat: AIK Bandyförening Solna - KS Bandy

Referat AIK bandy - KS bandy 2022-12-17

KS hade några spelare borta pga sjukdom och skador inför matchen borta mot AIK bandy i Gubbängen arena. AIK började klart bäst och skapade flera farliga lägen i början av matchen. Greta Risberg avstyrde ett friläge och strax efter så räddade Elena Schulz ytterligare ett friläge.
AIK fortsatte att äga boll men KS lyckades ändå få ut anfallen på kanterna, efter 18 minuter så Lyckas Linnea Larsson komma igenom på högerkanten och göra 1-0 till AIK. KS lyckas sedan hålla undan till minut 26 då AIK kan göra 2-0 på en vänsterhörna och sedan 3-0 på ny vänsterhörna bara minuten senare. KS sjunker sedan för långt ner och tappar styrningen och AIK kan utnyttja KS bolltapp i uppspelen till omställningar. AIK kan gå ifrån till 6-0 innan halvtidsvilan.

KS startar andra halvlek bättre och får bättre ordning på styrspelet men AIK bryter ett KS uppspel och kan öka på till 7-0. Efter 60 minuter skapar KS ett bra läge där Evelina Sköld får på ett bra skott men Ellen Ahrnberg i AIK målet gör en fin räddning. Några minuter senare får Victoria Bergström på ett bra skott som styr på en AIK spelare in i mål och KS kan spräcka nollan till 7-1.
Därefter tar AIK time-out och sedan följer en sämre period för KS med flera bolltapp på egen planhalva som AIK utnyttjar och kan göra fyra snabba mål fram till 11-1. KS tar då sin time-out och lyckas få lite bättre ordning på spelet sista 15 minuterna så 11-1 står sig som slutresultat.

KS får ladda om för den viktiga annandags matchen mot Mölndal, då hoppas vi att alla tar sig till Ale Arena för att heja fram tjejerna till två viktiga poäng.